Det orange lys fra bilradioens display skar sig gennem mørket, og var det første, jeg lagde mærke til, da jeg satte mig ind i bilen. Hundenes tydelige klynk og hyl var det næste, der fangede min opmærksomhed. De var tændte. Denne morgen skulle vi på trykjagt med strellufstøver, og forventningerne til dagens jagt var høje.

Teddy og Tyson

Jeg kendte intet til racen, før jeg blev inviteret med på jagt af en bekendt, der har to styk. Da jeg fik tilbuddet om at følge ham og hans hunde, Teddy og Tyson, på en jagt, slog jeg straks til.

Strellufstøveren er en gammel dansk hunderace, der hører til i kategorien drivende hunde og kaldes også for drevere.

Stellufstøveren minder mest af alt om en krydsning mellem en gravhund og en beagle med de korte ben og alt for store ører. Racen er avlet til at flytte med hårvildt uden dog at få dette til at flygte i vild panik.

Teddy, den yngste af de to hunde sidder klar til at blive sluppet. Læg mærke til GPS-halsbåndet. Foto: Troels Kirkegaard.

Strellufstøvere anvendes kun sjældent her i landet, da arealer, der har en størrelse, som berettiger til anvendelsen af denne type af hund, er begrænsede i dagens Danmark.

Dette er nok også en af årsagerne til, at specialklubben...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: