Smukke natur i Finland

Oversættelse: Niels Dygaard

Foto: Kristian Johansson og Steen Anersen samt Jarno Holappa, Scharfsinn, Gudkov Andrey, Michele Aldeghi, Jarhe Photography, Andrey Armyagov, BoBi Photographer, Tatiana Polyakova, Sami Sivenius, Vitaly Ilyasov og Ekaterina Kondratova/Shutterstock

Her i Finland har godt 18 % af befolkningen jagttegn, og vi ligger også i toppen, når det gælder våbentæthed per person i hele verden. Til trods herfor er der plads til udenlandske jagtgæster, da vi i et land, der er cirka 8 gange så stort som Danmark, bor blot 5,5 millioner mennesker.

For at få tilladelse til at gå på jagt i Finland kræves først og fremmest finsk jagttegn. Man skal desuden have adgang til at jage på et bestemt revir. Jagtretten baserer sig på ejerforholdet til området, og det mest normale er, at de fleste lodsejere lejer jagtretten ud til en jagtforening, som på sin side kan sælge jagtretten til en udenforstående. Der findes flere end 4000 jagtforeninger i Finland, og selv om jagtområderne er meget forskellige, er de fleste foreningsejede revirer på mellem 2000 og 10.000 hektar.

Udsigten over Finland og dens smukke dale

Finsk jagttegn kan man som udlænding få udskrevet af den lokale jagtforening, hvis man kan fremvise et tilsvarende dokument fra ens...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: