Foto Steen Andersen samt Adam Fichna /Shutterstock

Finland

På paraden ligger der bare 12 fasaner, for billeder siger mere end ord – også i det finske – og man vil så nødig blive misforstået. Men dagens resultat blev 153 fasaner i tre såter.

De stolte engelske jagttraditioner findes også i udtalt grad i Finland – tro det eller lad være. Vi kan dokumentere det, allerede efter den første dag her ca. 300 km nord for Helsinki, hvor Liettu Oy tilbyder traditionel fasanjagt, som det kendes fra de danske, polske og ikke mindst engelske godser.

I løbet af fredagen ankom de ti jægere fra forskellige egne af Findland og Danmark. Indkvartering i et par store sovesale. Aftensmad. Og så en tur i den glohede sauna, hvor varmekilden er en rødglødende brændeovn.

Der hældes masser af vand, og vist også lidt vodka, på ovnen, og alle er nøgne, svedende og i højt humør.

En glimrende måde at møde hinanden på, her hvor vi alle er lige og lige blottede.

Det er en dejlig fest. Den kridhvide knædybe sne er nøjagtig så frostkold, som den ser ud, og en befrielse at trille sig i, når det efter 20 minutters tid i den skoldhede damp føles, som om hele kroppen er på kogepunktet.

Sent – nok også for sent – bliver der...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: