Foto: Steen Andersen

Der er naturligvis uenighed om beretningen om Hubertus, da han lægger sit våben ned og undlader at skyde hjorten. Imidlertid er der ingen tvivl om, at Hubertus har haft en ekstatisk vision. Uenigheden går snarere på, om Hubertus holder op med at gå på jagt i det hele taget. Eller om nedlæggelsen af jagten kun sker ved denne specifikke lejlighed, hvor han ser hjorten med korset, fordi situationen er hellig.

Set i lyset af jægernes tilegnelse af St. Hubertus er det nok mest sandsynligt, at det kun er ved denne ene lejlighed, at Hubert undlader at skyde.  Behovet for at gå på jagt vendte snart tilbage, tænker jeg.

I den senere tid har jeg funderet en del over jægere, som oplever, at deres jagtlyst ebber ud, og jeg må tilstå, at jeg har svært ved at relatere mig til det, fordi jeg er passioneret jæger, som til stadighed og i stigende grad oplever, at årstiderne nærmest er som et usynligt ur, der stimulerer mine sanser og siger: Nu er tiden kommet!

Derfor skærer det i mit medmenneskelige hjerte, at jeg i den senere tid har hørt om adskillige jægere, der har været tvunget til at indstille jagten, fordi de har mistet jagtretten. Ofte på et grundlag, som er helt absurd. For en passioneret...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: