Foto: Niels Busch

Apportering er en vigtig øvelse, som de fleste jagthunde bør mestre. Det er en fryd for øjet at se en perfekt udført apportering – især under de til tider vanskelige situationer, som en almindelig jagtdag kan byde på. Der er mange måder at opnå den perfekte apportering på – den metode, jeg selv foretrækker, går under navnet baglænskædning.

Hvorfor gøre tingene baglæns?

Hele grundessensen i at træne hund er, at vi gerne vil, at hunden får for vane at gøre de ting, vi gerne vil have og helst undgår de ting, vi ikke ønsker, at den gør. Det er for hunde, som det er for os mennesker, de bliver gode til det, de øver sig på og gør ofte, så det er vores job at sikre, at de får øvet sig så ofte som muligt på de rigtige ting. Det er derfor vigtigt, at vores træning består af repetitioner, er overskuelig, simpel og konsekvent. Dette bliver endnu vigtigere, når man ønsker kun at træne sin hund med belønninger, for gør man udelukkende det, så er man nødt til at sikre, at træningen er sat op, så hunden lykkes –  ergo, at man har noget at belønne, og at straf ikke bliver nødvendig.

Netop derfor er baglænskædning et genialt redskab. Baglænskædning betyder i al sin enkelthed, at...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: