Foto: Aske Rif Torbensen

Selvom solen kun lige er stået op, er det allerede varmt i vejret, og det støver, da vi kører ned ad grusvejen mod gården. Vi parkerer op ad en af længerne og bliver mødt af Thomas Flindt, der smiler og byder os velkommen. Sammen med Jean Pierre Ferraro driver han Nyjæger.dk, der laver arrangementer og planlægger jagter for nyjægere i alle aldre.

Thomas og Jean Pierre har inviteret os herned på den husmandsjagt, hvor de har afholdt en række nyjægerjagter på hønsefugle. I dag, her på agerhønsepremieren, er der kun os, men vi får følgeskab af Morten Kaas Jespersen, der er inkarneret ruhårsmand, og som står bag Kennel Nørrebakken ved Karise. Morten har taget fire af sine hunde med, og jeg er spændt på, hvad dagen vil bringe.

Jeg er selv vokset op med tyske hønsehunde og har oplevet, hvor fantastisk flot en agerhønsejagt med stående hunde kan være, når hundene er godt trænede. Som voksen har jeg været med på flere jagter, hvor hønsehundene har gået alt for hurtigt, langt og bredt, så alt vildtet er blevet skræmt væk, inden man har nået at opleve en eneste stand. Men når hundene har været veltrænede, og kontakten til hundeføreren har været god, har jagterne været...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: