En passioneret lystfisker, der går ind for vandpleje, klima og bæredygtighed havde fået nok af ikke-nedbrydeligt fluebindingsmateriale og satte sig for at finde en løsning.

Frossen ræv i Christianshavner-lejlighed

Marie Brandt fortæller:

– Nu er jeg ikke helt på udebane hvad angår døde dyr, men de plejer at have skæl. Ikke pels. Så da jeg for 5 uger siden stod med en frossen ræv i min lille Christianshavner-lejlighed, var det med lige dele begejstring og “hvad fanden har du rodet dig ud i?”, at skulle til at pelse den i min baggård.fluefiskeri med rævepels

Jeg er fluefisker og binder gerne mine egne fluer. Men meget af det fluebindingsmateriale man kan købe er ikke-nedbrydeligt og decideret giftigt, hvilket jeg har svært ved at forene med min interesse i vandpleje, klima og bæredygtighed. Så jeg er kommet frem til, at et godt alternativ må være locally sourced, naturmaterialer fra dyr, der alligevel skal dø. Jeg tog derfor kontakt til forskellige jægere på Instagram i håb om, at de ville have noget liggende jeg kunne overtage. Det var perfekt timing, da der åbentbart var reguleringsjagt på ræv i denne periode. Efter nogle uger fik jeg bid. Et styks frossen ræv til afhentning i Lejre.

Megan Fox blev født

Det var absolut ikke var nogen mønster-pelsning, men pelsen kom af (i mindre stykker, ja) med kyndig vejledning fra min jæger-ven. Herefter kom garveprocessen, hvilket inkluderede en ræv i blød på mit badeværelse i 14 dage, mens jeg krydsede fingre for, at bare noget ville overleve. Og det gjorde der. Fem ud af i alt syv stykker pels klarede den. Jeg var i ekstase. Stykkerne blev skyllet grundigt og hængt til tørre, og her skal jeg love for, at duften af våd ræv trådte i karakter. I hele min lejlighed. Wauw. Men tørret blev det, og jeg har nu bundet min første flue på hjemme-pelset ræv. Fluen er døbt Megan Fox og i næste uge skal det stå testen på en kysttur.

rævepels fluefiskeri

Alt i alt ser jeg projektet som en kæmpe succes. Omend det er en smule omstændigt, så er det en virkelig fin måde, at udnytte de ressourcer vi har, og samtidigt begrænse mængden af unødvendig skrammel i vores vand. Det er i hvert fald helt sikkert ikke sidste gang, at jeg skal “lave” mit eget fluemateriale – selvom jeg næppe kommer til at mangle ræv de næste mange år. En hane, måske.

Marie Brandt deler sine fiskeoplevelser på instagram, hvor du også kan følge med i om Megan Fox får bid.