TrophyPoint ved Lars Buchard havde længde undret sig over, at de mårhunde han så til arrangementer med trofæopmåling, for langt de flestes vedkommende, ikke kunne honoreres ved en medalje. TrophyPoint har kun set i alt 7 bronze medaljer og en sølv på 21,01 cm. efter de gamle regler.

Efter et par år uden at have set andet end 3 små bronze medaljer, ringede jeg rundt til et par af mine Kolleger i branchen og spurgte til om de havde samme oplevelse af at vi næsten ingen medalje mårhunde kranier så. De var helt enige. Jeg fik fat i Jesper Schmit, der er meget ivrig mårhunde jægere og har nedlagt i nærheden af 100 stk. selv, hvor alle kranier har været kogt af og målt.

Jesper bor på Djursland og de er en del der er med i Facebook gruppen Mårhund Djursland. Hvor de dele oplevelse og måler kranierne. Jesper var også af holding af kravende var for høje. Jeg kontaktede Danmarks Jæger Forbund og ansvarlig for CIC Frits Heje Hansen og bad om et møde. Det holdte vi d. 16 december 2019. Her forlagde vi problematikken med de for høje krav til bronze medalje. Jesper havde over 40 kranier med, der blev målt på. Alle kranier var market med vægten på hver nedlagt mårhund. Efter de gamle regler viste det sig, at normalt skulle en mårhund veje over 10 kg+ for at have en chance for medalje, trods det faktum, at en normal voksen han kun vejer omkring 8 kg.

De nye krav i CIC er nu

Bronze: 19,50 cm
Sølv: 20,0 cm
Guld: 20,50 cm

De gamle regler var

Bronze: 20,50 cm
Sølv: 21,00 cm
Guld: 21,50 cm

Foto: Jesper Schmit

Stort tak til Jesper. Med alle de kranier og vægten på de nedlagte mårhunde, havde vi nemlig faktaene og beviserne på plads til, at de lyttede til TEB mødet i CIC. Mon ikke der ligger en del medalje kranier derude i det danske land, der før medaljekraven nedsættelsen ikke kunne trække en medalje, men nu kan?

Mød TrophyPoint, der kører rundt i næsten hele Danmark i juni. Se hvor lige her.