Selvom der tales lidt mindre om den frygtede afrikansk svinepest i Tyskland fortsætter kampen mod den ubehagelige sygdom. Alene i den lille forbundsstat Sachsen – der grænser op til Polen og Tjekkiet – er der siden 2020 opført 700 kilometer hegn. I år opføres yderligere 155 kilometer et meter højt hegn. Hegnet er lavet af metal og er enkelte steder strømførende. Den lave højde gør, at for eksempel et rådyr kan springe over. Sachen har oven i det netop tilført et projekt, hvor lokale jægere skal bekæmpe vildsvin, 1,3 millioner euro – svarende til næste 10 millioner kroner. Pengene bruges til vildkameraer, droner, foder og anden støtte til lokale jægere, der deltager i indsatsen for at
bremse vildsvinepesten.
Den afrikanske svinepest er uskadelig for mennesker, men fører til, at grise dør. Både vildsvin og tamsvin kan smittes og dø af sygdommen. Derfor er ikke mindst landbruget og myndighederne dybt bekymrede over om vildsvin spreder sygdommen yderligere. Formålet med de lange hegn er at lette jagten ved at kanalisere vildsvinene i terrænet, således, at jægerne har bedre mulighed for at forudse hvor de bevæger sig.
Siden udbruddet af sygdommen i 2020 har Sachsen – ifølge forbundsstatens hjemmeside investeret næsten 175 millioner kroner i kampen mod afrikansk svinepest. Myndighederne ser en kraftig reduktion i antallet af vildsvin i Sachsen som den eneste måde at tackle sygdommen på. Første fase er at indhegne grisene og dele dem op i overskuelige områder, der gør det lettere for jægerne at komme til dem.
Siden afrikansk svinepest kom til Tyskland, er der registreret 2.115 tilfælde alene i Sachsen. I hele Tyskland er der registreret mere end 5.000 tilfælde.