Britiske antijagt-aktivister skabte tidligere på måneden furore ved at offentliggøre mellem 80.000 og 90.000 britiske våbenejeres identitet og adresser på nettet.

Aktivisterne, tilsyneladende ledet af en hacker, der kalder sig Ernie, brød ind i den digitale engelske våbenplatform Guntrader og kopierede samtlige medlemmers navne og adresser, og lagde det hele ud på nettet. Dermed var der lagt en motorvej ud for folk, der er interesserede i våben, men ikke nødvendigvis vil betale for dem.

Det britiske politi tager episoden meget alvorligt, og afdelingen for internetkriminalitet har forsøgt at finde Ernie og få de mange adresser med våben fjernet fra nettet. Indledende lykkedes det at få Google til at tage listen af deres server, men inden var listen kopieret til flere andre servere, så selvom den ikke er synlig lige nu, er den stadig derude.

Læs også: Flere tilfælde af hærværk og angreb på jægere

Som motivation for hackingen og den uigennemtænkte offentliggørelse af de mange adresser med våben forklarer Ernie, at det er gjort i protest mod, hvad han kalder jagt- og landbrugs-miljøernes registrering af antijagt aktivister og jagtsabotører. En påstand han dog ikke kan føre bevis for.

Til en engelsk avis forklarede Ernie, sidste uge, at han ikke selv opfattede det, aktivisterne havde gjort, som kriminelt, men at de var villige til at tage deres straf, hvis de blev dømt. Indtil videre har Britisk politi dog ikke identificeret ham.

Stemningen mellem jægere, landmænd og antijagt- og dyrerets-aktivister i Storbritannien har længe været meget anstrengt, og der er løbende politiske slagsmål om både at begrænse jagt og regulære sabotageaktioner, når aktivister protesterer mod nogle former for jagt.

En engelsk internetekspert sagde denne uge til det britiske blad Shooting Times, at han ikke forventer, at Ernie kan holde sig skjult for politiets interneteksperter i længden, så sidste kapitel i sagen er næppe skrevet endnu.

Aggressive aktivister, der angriber og chikanerer jægere og jagt er et stigende problem flere steder i Europa. Selvom man også i Danmark kan se tendenser til at problematisere og forsøge at begrænse jagt, er tonen herhjemme heldigvis stadig rimelig civiliseret.

Læs også: Riffelskydning: Præcision i praksis