Foto: Aske Rif Torbensen

Palle Møller er oprindeligt uddannet konditor, inden han senere blev uddannet som kok på Restaurant Alsace i København og Sølyst i Klampenborg. Siden 2010 har han forpagtet Vallø Slotskro sammen med sin kone, Tina.

Til 4 personer 

2 agerhøns
4 blade savojkål
200 g forskellige kål af årstiden (fx palmekål, rosenkål, grønkål)
200 g knoldgaltetand (du kan også bruge jordskokker i tern)
2 pærer
2 skalotteløg
½ citron
5 dl. piskefløde
1½ dl. hvidvin
Olie, smør, salt og peber

Fremgangsmåde

Pluk agerhønsene, og skær bryst og lår fra skroget. Brun lårene af med lidt smør og olie i en kasserolle. Tag de brunede bryster op, og tilsæt i stedet hakkede skalotteløg, som du steger let. Tilsæt hvidvin og citronsaft, og lad det koge ind. Tilsæt fløden, så den dækker lårene, og lad den simre under låg i ca. 35 min.

Mens lårene simrer, så blancher savojkålbladene, og pak de brunede bryster ind i hver sit blad. Pensl dem med olie, og gør klar til at sætte dem i ovnen i 6 min. ved 200 graders varmluft. Skyl den resterende kål og knoldgaltetand-rødderne. Skær pærerne ud i skiver, og steg dem gyldne i smør på en pande.

Sæt brysterne, der er pakket ind i savojkålbladene, i ovnen, og steg den resterende kål og knoldgaltetand-rødderne let i en pande. Tag lårene op af gryden og sigt flødesaucen. Anret til sidst, som du kan se på fotoet af den færdige ret.

Velbekomme!