Tre formodede krybskytter, som formentlig var på illegal jagt efter næsehorn, tog den 17. april benene på nakken, da de stødte på en anti-krybskyttepatrulje i Krügerparken. De tre smed, hvad de havde i hænderne – herunder proviant, økser og en riffel – og løb igennem bushen, da de indså, at de var afsløret. Rangerne tilkaldte forstærkning fra hundepatruljer og fly, og så gik den vilde krybskyttejagt i forsøget på at arrestere de tre.

Uheldigvis stødte de mistænkte under flugten ind i en flok elefanter, som reagerede aggressivt på forstyrrelsen og trampede en af mændene ned. Han blev fundet død af sine skader. En anden af mændene fik en øjenskade i sammenstødet med elefanterne, men fortsatte flugten, mens den tredje mistænkte slap helskindet fra tykhuderne men ikke fra rangerne, der anholdt manden og overlod han til det lokale politi.

Gareth Coleman, Krügerparkens direktør, lykønskede i en pressemeddelelse alle, som var involveret i operationen: ”Vi er stolte af holdindsatsen og dedikationen blandt vore rangers, vore piloter og K9 enheden (hundepatruljerne, red.). Det er ulykkeligt, at et liv blev tabt til ingen nytte. Kun gennem disciplin, samarbejde og udholdenhed kan vi dæmme op for den...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: