Vildtet fra Makuya stammen
Makuya stammen råder over et smukt, vildt og vildtrigt revir der strækker sig langs den østlige side af Krüger Parken, med en fritgående bestand af bøfler, elefanter og hvad der ellers hører til det vilde sydlige Afrika.

Makuya-stammen, som holder til i det nordøstlige hjørne af Sydafrika på grænsen til Krugerparken, har fået nok af, at vestlige dyreretsorganisationer dikterer, hvordan stammen må udnytte sine egne vildtressourcer. Makuya har i årevis forvaltet sit område med jagtturisme som primær indtægtskilde og har haft stor succes med den tilgang.

Makuya-stammen stiller sig fuldstændigt uforstående over for, med hvilken ret vestlige dyrevelfærdsorganisationer og politikere blander sig i forvaltningen af stammens vildtressourser, gennem handelsrestriktioner og importforbud. Derfor har man nu besluttet sig for at lægge sag an ved den Internationale FN domstol i Haag med påstand om, at det er de afrikanske myndigheder, som bør forvalte de afrikanske ressourcer. Ikke en masse NGO’er i resten af verden gennem en konstruktion som CITES. Makuya-stammen håber, at andre stammer i det sydlige Afrika, såvel som afrikanske NGO’er og regeringer vil tilslutte sig søgsmålet.

LÆS OGSÅ

Afrikansk svinepest Tyskland

Put and take-jagt i Afrika

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: