Foto Steen Andersen, Line Anker Kyhn samt Simone Crespiatico/Shutterstock

”Det er krybskytter, der er efter elefanter!”

Ordene bliver ligesom hængende i den morgenhede afrikanske tropefugt.

Det er trackerne, der først så den mistænkelige bevægelse på den anden side af den røde flod, der dovent driver mod venstre. Ude midt i floden sejler en lang krokodille med strømmen.

Guy Venter er klar til at gå i aktion.

Guy Venter er professionel jæger og tidligere politimand, og han har overordentlig god forstand på ulovligheder og forbrydere, så han undersøger straks situationen i sin kikkert. Låner en anden, der er kraftigere, og følger det lille slæng af afrikanske fribyttere, som tilsyneladende ganske ubekymrede vandrer mod øst langs flodbredden.

”De aner ikke, at vi har set dem,” konstaterer Guy og betragter de to lokale betjente, som følger os på denne indtil dette øjeblik ganske fredelige antilopejagt i det nordlige Zimbabwe.

Steen Andersen holder lige AK47eren, mens parkbetjentene finder mere ammunition frem.

Foruden min .375er råder vi over Guys riffel i samme kaliber og en AK47. I forhold til krybskytterne på den anden side er vi dem således overlegne både i ildkraft og i antal. De er fem mand med en enkelt riffel, mens vi har tre våben og kan mønstre en styrke på...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: