Foto: Johan Swanepoel, 2020 Photography, Brian Lasenby og PhotocechCZ/Shutterstock

Jeg har tidligere omtalt, hvordan namibiske myndigheder har udbudt 170 problemelefanter – som normalt ville blive skudt – til mennesker, som vil købe, fange og flytte elefanterne til egnede levesteder langt væk fra de områder, hvor de i øjeblikket udgør et problem for lokalbefolkningen.

Tilbuddet er naturligvis især rettet til de kendisser og organisationer, som plejer at føre an i de shitstorme, der opstår, når problemelefanter bliver aflivet. Men i skrivende stund – medio januar – er der ikke fundet nogen fredelig løsning på elefanternes fremtid. Der bliver så stille, nå man spiller forvaltningsbolden over til jagtmodstanderne, og de indser, at det koster penge at bevare natur effektivt. Sidste frist for bud er den 29. januar. Jeg runder projektet af med en endelig status over den åbne budgivning på elefanterne i næste nummer.

LÆS OGSÅ

I-JAGT-TAGELSER-JANUAR 2021

Ny rapport om gamle elefanttyre

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: