Du skal altid forsøge at gøre din skydestilling så stabil som muligt.

Det er de færreste, der er så heldige, at de kan skyde i liggende skydestilling på jagt i Danmark. De fleste af os skyder siddende, når vi er på jagt. Vi sidder på jorden eller på en stol med eller uden skydestok, eller i en stige eller tårn med en kant som fast anlæg. Derfor bør vores træning og indskydning foregå i den skydestilling, vi oftest indtager.

Siddende og knælende skydestillinger er måske de to sværeste at mestre, men når først du har trænet og er fortrolig med dem, så er de næsten lige så stabile som liggende skydestilling.

Skydestillingerne anvendes for eksempel, hvis du under pürsch ser vildt på længere afstand, end du har trænet til at skyde til i fritstående skydestilling, eller hvis bevoksningen er for høj til liggende skydestillinger. De kan også anvendes, hvis du er på en skråning og ikke kan komme til at ligge ned og afgive et sikkert skud.

For at skabe så meget stabilitet som muligt så kan du vælge siddende eller knælende skydestilling. Disse to skydestillinger, med og uden støtte, indgår for øvrigt også i det obligatoriske riffelskydeforløb forud for riffelprøven, hvis du er riffelprøveaspirant.

Jeg vil her vise dig fire forskellige skydestillinger at sidde i,...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: