Vi kommer formentlig aldrig til at kunne forvalte kronvildtet i Danmark ligesom i Tyskland, da dette kræver meget store revirer samt en mere eller mindre topstyret afskydningspolitik.

Når det så er sagt, er jeg overbevidst om, at man ikke vil blive skuffet, hvis man prøver at efterleve noget af det, som praktiseres i forvaltningen på Berleburg i ens egen kronvildtforvaltning.

Hvis man er ude efter spænding og en jagtoplevelse, man aldrig vil glemme som riffeljæger, skal man unde sig selv at tage på brunstjagt efter kronhjort bare én gang i livet.

At pyrsche sig ind på skudhold af en brølende brunsthjort, hvor man på tæt hold kan se, hvordan den hele tiden forsøger at holde styr på rudlen af hinder, samtidig med at andre hjorte skal holdes væk, skal simpelthen opleves.

Hele dette scenarie vil indprente sig i en sådan grad, at man til hver en tid resten af sit liv vil kunne genskabe følelserne, spændingen og intensiteten, når denne jagtoplevelse genspilles på nethinden.

Uanset om det er i Danmark, Tyskland, Polen, Ungarn eller andre lande, man har muligheden for at opholde sig i skove med brunstpladser, bliver man gang på gang overrasket over, hvor kraftigt et hjortebrøl kan lyde.

Hvis man lytter godt...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: