Knælende skydestilling
Du skal altid forsøge at gøre din skydestilling så stabil som muligt.

 

Infoboks

Der er ingen af de metoder, jeg skriver om, der er vedtaget ved lov, eller hugget i sten. Hvis du ikke synes, metoderne passer til dig eller din skydning, så skal du bare ignorere dem.

Jeg prøver på at videreformidle de erfaringer og gode fif, jeg har fået forevist, og selv anvender. Jeg anerkender selvfølgelig, at der er masser af individuelle måder at gå på riffeljagt på. Jeg ønsker kun, at alle jægere skal udføre et hurtigt og sikkert drab på vildtet. Dermed gør jægeren også alt, for at vildtet ikke lider unødvendigt.

Hvis du savner inspiration, vil jeg foreslå, at du følger de jagtetiske regler, der er beskrevet her: https://mst.dk/friluftsliv/jagt/om-at-gaa-paa-jagt/jagtetiske-regler/

Derudover fastsætter ”Bekendtgørelse af lov om jagt og vildtforvaltning” §22, at:
Ingen må jage på en måde, der

1) udsætter vildtet for unødige lidelser,

2) skader personer, husdyr eller genstande eller udsætter personer for nærliggende fare for at blive skadet

Læs mere her: https://www.retsinformation.dk/eli/lta/2019/265

 

Det er de færreste, der er så heldige, at de kan skyde i liggende skydestilling på jagt i Danmark. De fleste af os skyder stående, knælende eller siddende, når...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: