En stor artikel i New York Times den 15. september 1907 lagde op til den årlige jagt på hvidhalet hjort i Adirondacksbjergene i det vilde nordvestlige hjørne af staten New York på grænsen til Canada. De fastboende i bjergene, der levede af jagt- og fisketurisme, meldte om masser af vildt i området. Der var lagt op til en fantastisk sæson og med kendskab til tidligere års resultater regnede man med omkring 10.000 besøgende jægere, som forventedes at spendere omkring 100$ i gennemsnit på deres årlige jagteventyr i området. Det svarer til godt 2.800$ i nutidspenge.

Ud af de 10.000 storby-jægere ville omkring 2.000 få et eller to dyr med sig hjem efter endt jagt. Det totale årlige udbytte i området var omkring 3.000 dyr. Licensen rakte til to dyr pr. jæger, men langt de fleste af de jægere, som havde succes på jagten, var blandt dem, som gæstede en af områdets 1.200 permanente jagtlejre og hyrede en af områdets 2.000 professionelle guides. De tusinder af jægere, som ikke havde råd til at betale en guide 4$ om dagen for jagtføring, kost og logi, indlogerede sig på billige hoteller eller camperede i nærheden af jernbanen ind i området, hvor der i sagens natur opstod en markant tæthed af jægere, der...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: