En god frostklar vintermorgen med et herligt lineup af de nyeste termiske clipon sigter på markedet i 2021.

Et drømmescenarie

Luk øjnene og forestil dig de lange, lune lyse svenske sommernætter i august og mit drømmescenarie med termisk clipon: I dagtimerne er rådyrene, her midt i parringssæsonen, nemme at kalde ind og langt mere tilgivende over for lugt og bevægelse. Om natten er vildsvinene aktive i de friske grønne hvedemarker. Du tager din favorit riffel, med den bedste sigtekikkert, med ud i jagtstigen, kalder en flot råbuk frem og nedlægger den i de sidste stråler fra den nedgående sol. Dyret brækkes behændigt. Du trækker den termiske clipon op af lommen, monterer den på riffelsigtet, og fortsætter ud på de åbne marker i tusmørket, hvor vildsvinene allerede er kommet ud af skoven og gnasker lystigt af de saftige hvedeaks. Eventyret i mørket venter forude!

Termisk clipon

Personligt har jeg ikke brugt mange timer med et clipon-system før denne test. Jeg fandt nemlig en riffel til nattejagt ganske tidligt og anvender normalt dedikerede nattesigter. Det sidste års tid har producenterne imidlertid frigivet en del nye termiske clipons. Nogle af dem er endda multifunktionelle enheder, der kan bruges som både spotter, dedikeret riffelsigte eller monteres som clipon på dit almindelige riffelsigte. Linsen,...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: