Foto: Christian Rysgaard og producenterne

Pürsch på vildsvin om natten er en af de mest spændende jagtformer, jeg har prøvet indtil videre. Som mange andre steder kan det korrekte udstyr gøre forskellen mellem en fejlslagen jagt og en udbytterig oplevelse. Min egen første nattepürsch var af den første slags, på grund af komplet fravær af erfaring kombineret med det forkerte udstyr. Det resulterede i et lidt dyrt indkøb af en termisk spotter og umiddelbart efter også et infrarødt nattesigte. På den næste nattejagt havde jeg derfor hele to forskellige typer af elektronisk forstærket optik til rådighed: Den termiske teknologi, der opfanger varmeudstråling under næsten alle forhold og gevaldigt øger chancen for at opdage vildt. Og den infrarøde teknologi, der kræver en god infrarød lygte og opfanger det reflekterede lys fra objekterne med mulighed for nem genkendelse af vildt og optimalt sigtebillede. Både oplevelsen og udbyttet blev tilsvarende mere interessant!

Afstandsbedømmelse

Trods de elektroniske hjælpemidler og den øgede succesrate havde jeg dog en del vanskeligheder med at bedømme afstanden til det observerede vildt korrekt. De to enheder havde ret forskellig forstørrelse, og jeg var aldrig helt sikker på afstand og størrelsen af...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: