
Når man kører en tur i det østlige Danmark i marts/april måned og kaster et blik på de nysåede marker, finder man ud af, hvor mange duer, der egentlig er. Måske undres man så over, hvorfor jagttiden blev forkortet endnu en gang i 2020.
Ringduen, Columba palumbus, også kendt som skovduen, er en meget almindelig fugl i Danmark. Både som ynglefugl og som trækfugl. Især i Østdanmark optræder den i store flokke, og den kan være en betydelig skadevolder for landbruget. Ringduen er på ingen måde truet, hverken i Danmark eller i andre lande omkring os. Den vejer cirka et halvt kilo, og den smager fortræffeligt, så der er også noget lækkert kød at komme efter.

Alligevel er jagttiden på ringdue blevet mere og mere indskrænket. Senest skar Miljøministeren næsten en måned af jagttiden, og for tiden kan ringdue jages fra 10. november til 31. januar – altså cirka to en halv måned. Det skal ses i forhold til, at før det såkaldte køkkenbordsforlig i 1994 startede jagttiden 1. August.
Efter forliget blev jagttiden flyttet til at begynde den 1. September.
I 2007 flyttes starten til 1. oktober, i 2010 til 1. november, i 2018 rykkes jagttiden en smule frem til 16. oktober, men i 2020 flyttes den yderligere tilbage...