duebryst, duejagt

Duebryst i sødt selskab. Due er en overset spise – måske fordi den er ret så højtflyvende, og dermed en sjælden gæst på paraden. Men der var en gang, hvor jeg skulle have været på duejagt i Argentina. Turen blev desværre nedskudt, så jeg tog i stedet for en tur til København og gik rundt på Rådhuspladsen. Jøsses der er mange duer, men det er nok bedst ikke at fyre en kanon af midt på torvet i landets hovedstad, og i øvrigt skal man jo spise det man skyder, og Rådhusduer: NEJ TAK! De kan da ikke smage af andet end tørt pølsebrød, våde popcorn og cigaretskodder! Så hellere turtelduer og lerduer!

Når jeg en gang imellem kommer til Hovedstaden, så smutter jeg gerne ind forbi køkkenparadiset H.W.Larsen i Kødbyen. Wauw et overflødighedsjagthorn af køkkenudstyr jeg ikke anede, at jeg havde brug for. F.eks. en pandekageplade, dehydrator, knivsterilisator, kirsebærudstener, bøfformer eller en bette pålægsmaskine på hjul til… Kr. 59.000! Jeg er ganske tilfreds med mine helt almindelige køkkenknive, som jeg så til gengæld har 21 af og i alle størrelser og afskygninger. Dem får butikken så lov at slibe professionelt, imens jeg går en tur i drømmeland. Jeg kan huske da Globalknivene kom frem for...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: