Fasan i karrysauce en opskrift af Julie Hey. Foto materiale af Betina Hastoft.

4 personer

  • 6 fasanbrystfileter
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 3 store gulerødder
  • 3 store persillerødder
  • 3-4 dl ris
  • 1½ spsk. karry
  • 2 spsk. smør
  • 3 dl hønsebouillon
  • 3 dl fløde
  • salt og peber
  • evt. jævner/majsstivelse
  • frisk koriander el. persille

– Skær fasanbrystfileterne i grove stykker. Pil løg og hvidløg og hak det fint. Skræl gulerødder og persillerødder og skær dem i grove skiver.

– Skyl risene i en sigte, til vandet er klart. Kom risene i en gryde og tilbered dem efter anvisning på pakken.

– Rist karryen af i en tør gryde. Tilsæt smør og lad det smelte med karryen. Kom løg, hvidløg og grøntsager i karrysmørret og lad det stege i 3 minutter ved middelvarme, under omrøring. Kom fasanstykkerne i gryden og steg dem i 3 minutter.

– Tilsæt bouillon og fløde, og kog op under omrøring i ca. 10 minutter, til saucen tykner. Smag til med salt og peber og jævn evt. saucen. Pynt med krydderurter og server med de varme ris.

TIP

Du kan også lave en fars af fasankødet og f.eks. lave fasanboller i karry. Mums!

Voila fasan i karrysauce!

SKUDDET MELLEM ØRENE

Jeg har to fasaner siddende mellem ørene – altså ikke helt bogstavligt, men alligevel…

På en tidligere jagt afgav jeg to skud, som blev til to flotte huller i luften, i det øjeblik, at to smukke kokke elegant kom flyvende lige hen over hovedet på mig. En mulig doublé blev til 0-0! Hvorfor? Det er jeg heldigvis ganske klar over! Fordi jeg tænkte for meget, sigtede for længe og tøvede i afgivelse af skuddene. Jeg glemte at skyde instinktivt, og stod allerede og tænkte på, hvad jeg skulle lave til middag – med fasan!

Jeg er sikker på, at alle jægere har oplevet det samme. KLAR, FYR, SIGT – og så brager man forbi. Men hvorfor er det så ikke alle de gode skud, træfferne, man fokuserer på i stedet? Hvorfor skuddene, hvor man IKKE rammer, altid dem man husker bedst? Fordi det netop er de skud, som man bliver en bedre skytte af. Dér hvor man udmærket er klar over, hvad fejlen var og hvad man gjorde forkert.

I sidste måned var jeg på Lolland og underviste 9 seje kvinder i flugtskydning med henblik på jagtrelevante skudsituationer samt i glæden ved at lave mad med vildt (se artiklen her i bladet). Under frokosten gik snakken livligt om jagt og vilde opskrifter, samt om hvor svært det er, at få aflivet myten om, at det er kompliceret at tilberede vildt. Jeg gav de ivrige jægerinder mange gode fif, idéer og opskrifter med hjem, samt en opfordring til at komme i gang med at få tilberedt meget mere af alt det fantastiske vildt, som bliver nedlagt i Danmark hvert år.

Tænk blot på de 6-8 mest almindelige hverdagsretter, som du laver i flæng uge efter uge med f.eks. kylling, oksekød og gris, og skift det ud med fasan, and, rå/dåvildt og vildsvin. Oktober rimer på varme krydderier, og kyllingen i karry bliver denne gang til fasan. Så lad mig hermed invitere jer på en vild nem hverdagsret, udtænkt på jagt – lige under to flotte flyvende kokke! Næste gang får de sku’ kokkejakker på – så kan det være, at jeg kan ramme!

KLAR, FYR, SPIS!

Læs også

EFTERÅRSSALAT MED AND

Pasta Fagiano

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: