Male Green-Winged Teal Flying in a Cloudy Sky

Jeg er virkelig glad for andejagt. Især andejagt på vilde ænder har en særlig plads i mit hjerte, og derfor er det en gave, at min ven, Ole har det på samme måde, så vi vil gerne gøre noget ekstra for at få den vilde andejagt.

Sammen har vi den mindste andejagt, man nærmest kan forstille sig. Det er som taget ud af den gamle børnesang: “Mit ude på marken lå en lille skov, aldrig så jeg så dejlig en skov…. midt inde i den lille skov lå en lille sø, aldrig så jeg så dejlig en sø”.
Sø og sø, det er måske så meget sagt, for med et vandspejl på cirka 40 gange 40 meter er det nok mere en dam, som er tilpas stor nok til, at ænderne gerne vil være der om natten. Da der er god dækning hele vejen rundt om den, er det også helt isoleret fra omverdenen. Det er nærmest som en lille oase, midt i de store marker, som ligger op til den, så det er som et helle midt i al naturen.

Den daglige rutine

I den skønne… dam går Ole og fodrer efter vildænder, og han håndfodrer cirka hver anden dag. Det er til at overkomme, da han fra sit stuevindue faktisk kan se den skønne skov med den skønne dam, og derfor er fodreturen overstået inden for meget fornuftig tid. Samtidigt er det en lidt simpel måde at sikre...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: