Cao Bang i Vietnam.

Fra hele verden meldes der om betydelig stigning i omfanget af krybskytteriet under pandemien. Særligt den illegale jagt på kød til gryderne er eksploderet rundt omkring i kølvandet på dyb økonomisk krise.

Asien, Afrika, Sydamerika… alle de fattige kontinenter har i 2020 oplevet markant flere krybskytter i bushen, men det er tilsyneladende primært fattige lokale, der først og fremmest er på jagt efter det næste måltid mad og ikke i særligt høj udstrækning organiserede kriminelle på jagt efter letomsættelige varer såsom næsehornshorn, elfenben eller pangolinskæl.

Sydafrikansk sort næsehorn som er sluppet fri af snarren.

Parkrangere over hele verden har meldt om øget aktivitet, og visse steder har der været optræk til ballade, når flokke af sultne landsbyboere har forsøgt at tiltvinge sig adgang til parker for at jage.

I Sydøstasien er mange store arter udryddet lokalt af millioner af snarer sat med det primære formål at fange vildsvin. Men snarerne udvælger ikke sine ofre, og arter som indokinesisk tiger, indokinesisk leopard og træleopard er stort set væk fra junglelandskaberne i Vietnam, Cambodia, Myanmar og Laos. I Thailand er der lidt bedre styr på krybskyttebekæmpelsen, og landet er...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: