Foto: Aske Rif Torbensen

Andejagt kan være mange forskellige ting herhjemme: Den kan foregå i en camoufleret skydepram på en bidende kold vinterdag, hvor de medbragte lokkeænder duver let i vandet, mens solen langsomt er ved at stå op ude i horisonten og spreder gyldne stråler ind over fjorden. Den kan også finde sted nede ved den lille sø på den jord, man enten ejer eller lejer, og hvor man sætter sig ned med sin hund, måske også med en nær ven, på et morgen- eller aftentræk, et afbræk i en ellers travl hverdag. Og så kan den foregå på en af de større selskabsjagter, der bliver arrangeret på landets godser og herregårde eller hjemme hos private.

I denne udstyrsguide har vi valgt at fokusere på tøjet og udstyret til selskabs-andejagterne, som ofte finder sted i starten af jagtsæsonen. Her er der ikke brug for flere lag varmt uldundertøj, waders eller lokkeænder i liner, for her er der i reglen klappere, der får ænderne på vingerne, og man bliver tildelt en eller flere på hinanden følgende skydeposter. Mellem såterne er der typisk forfriskninger, og enten til frokost eller efter endt jagt kommer man ind i varmen til et godt måltid.

Første udstyrsguide

Tøj og udstyr til selskabsandejagterne...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: