Jeg har efterhånden gået på jagt i mere end 35 år og har prøvet virkelig mange forskellige jagtformer, og der er selvfølgelig nogle, som står for mig som noget særligt. Én af dem er gåsejagt.

Det er både virkelig svært, og samtidig er der for en passioneret hagljæger som mig ikke noget større vildt at nedlægge end en gås i Danmark. På sin vis er det hagljagtens svar på kronhjort for riffeljægere.

Jeg glemmer aldrig, da jeg første gang skød en gås, og lyden da den store fugl stoppede sin flugt, og landede med et ordentligt bump lige ved siden af mig. Faktisk var det sammen med en dygtig jæger, og vi skød samtidig fire skud til flokken, og tre gæs faldt ned, og derved skød jeg også min første gåsedoublé samtidig med, at jeg skød min første gås. Det er klart med sådan en debut, har jeg siden været helt solgt til gåsejagt.

Forventningens glæde

Min gåsejagt ligger lige op ad en stor sø. Her ligger gæssene og raster om morgenen, og når det bliver så lyst, at de kan orientere sig, begynder de at flyve ud fra søen for at få noget at spise. På sin vis minder det meget om enhver morgensituation i et almindeligt hjem, hvor man i god tid, før man skal tage af sted, vækker hinanden – gæssene...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: