Alexa Bruun Rasmussen er tredje generation i det familieejede auktionshus, grundlagt af hendes farfar, Arne Bruun Rasmussen, i 1948. Alexa er Danmarks eneste kvindelige auktionarius, og kunsten har derved altid været en vigtig del af hendes liv og opvækst. Hun udstråler også i den grad begejstring og glæde, når hun med sikker hånd svinger hammeren på podiet under diverse spændende auktioner. Når hammeren lægges, svinger hun i stedet gerne haglbøssen over skulderen og tager på jagt eller på skydebanen – og allerhelst i godt selskab.

”Jagt kan noget helt specielt. Jeg er vild med at komme ud i naturen en hel dag. Det er fuldstændig vidunderligt og mind-blowing. At få frisk landluft i lungerne og bare være i ét med sig selv gør godt for alle mennesker, og især for en person som mig,” fortæller Alexa, som ofte tilbringer både arbejdsliv, fritid og familietid i indre København.

”Jeg elsker byen med dens summen af mennesker, liv og aktivitet, men dét også at have jagten gør, at jeg har mit grønne islæt med mig, og det er slet ikke så tosset,” konkluderer hun.

I sit professionelle virke, når Bruun Rasmussen afholder våbenauktioner og eftersyn, har hun stor glæde ved og en uvurderlig fordel i at...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: