kaliber .270 WSM

Det var tilbage i 2002, at kaliberet .270 WSM første gang blev sendt ud i den store offentlighed. Denne kaliber blev samtidig den første variant på .300 WSM hylsteret og regnes i dag for at være den anden mest populære ”short magnum”.
Den fulde betegnelse for dette kaliber er .270 Winchester Short Magnum. Og der er her tale om et kort magnumhylster uden bælte.
I realiteten er det kun Winchester, der har lavet en succes med disse korte tykke magnumre, hvis vi ser på salgstallene og udbredelse.
Remington forsøgte sig, men deres variant bed sig ikke fast i markedet.
Winchester lavede også et par WSSM (super short magnum), som heller ikke har slået sig fast, selvom der er nogle få vedholdende følgere, der bruger disse patroner.
Lazzeroni lavede også et par korte magnumpatroner, men deres produktion har været begrænset til en meget lille kundekreds.kaliber .270 WSM

WSM hylsteret trækker sine historiske rødder tilbage til begyndelse af 60’erne. Det er ikke forkert at sige, at kal. 284 Win. var den første rigtige short magmum. Den har haft stor popularitet igennem dens aflægger, 6,5-284 Norma.

Moderpatronen til .270 WSM er som tidligere anført .300 WSM. Den har ikke nogen magnum-rand eller bælte om hylsteret, som man...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: