Fair nok! En jagtknivs udseende er ikke helt ligegyldig.

Mora 511 er en af de absolut mest solgte knive i verden. Faktisk er 511 ikke en dolk, men et værktøj tænkt til indendørs sløjd. Bladet er derfor af svensk carbonstål, med et lavt indhold af krom og vil hurtigt blive angrebet af rust. Af samme grund har Mora lavet modellen 546 med en klinge med krom nok til at være rustfri.

Kun få andre stykker udstyr, hvis nogen overhovedet, har den samme signalværdi som netop jagtkniven. Der er stor forskel på, hvordan man bliver opfattet af sine omgivelser på en jagt, hvis man enten har en klassisk nordisk dolk, eller en moderne taktisk militærkniv hængende ved sin side.

Om vi jægere vil indrømme det eller ej, så er vi en forfængelig flok.

Ikke bare de tweedklædte drenge og piger, men også i stædigheden omkring at være iført de samme hullede og slidte læderbukser, som man har brugt i de sidste 20 år.

Det er formentlig derfor, at jagtkniven er så vigtig for os, endda så vigtig at mange af os selv bygger dem. Jagtknive er den magiske forening af et udtryk for vores egen forfængelighed, uanset hvilken form den kommer i, og så et stykke solidt værktøj, som skal kunne holde til at blive brugt, og som man som...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: