Geografitime

Som inkarneret råvildtjæger finder jeg glæde ved at jage råvildt i forskellige biotoper og landskaber. For nogle jægere er jagten i højlandet efter råbuk for skrap kost til helbredet. Hvis man gerne vil finde en blidere variant af dette, så kan man faktisk gøre det i Polen. Helt fra de sydligste grænser mod Tyskland og Tjekkiet kan man finde bakket landskab med begyndende bjerge. Dette er en del af Sudeter-bjergene. Længere østpå langs den sydlige grænse er Karapaterne, som er den største bjergkæde i Europa.

For foden af en bakketop, som var beklædt med skov og skrub, lykkedes det for Johannes at kalde denne buk frem.

Normalt forholder det sig sådan, at i højere beliggende områder vil bukkeopsatsene være mindre både i volumen og vægt. Men det gælder ikke i alle tilfælde. Bukkene kan nogle steder være rigtig kraftige, fordi der er rigeligt med mineraler tilstede i jorden. Der er også tilgrænsende dalområder med landbrug, hvor bukkene kan være store. Her vil opsatserne syne af lidt mere og veje meget. Det bedste at gøre er at bede om afskydningstallene fra tidligere år, så man ved, hvilke typer bukke der findes i området. Desværre er det ikke alle jagtrejsebureauer, som har styr...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: