Foto: Frenchwildlifephotograher, Szczepan Klejbuk, Mark Bridger, Stephan Dreyer, Sunny studio, hdsidesign og David Osborn

1Ulvetider

I april 2018 blev en ulv ulovligt nedlagt nær Ulfborg. Skytten blev i september samme år ved retten i Herning idømt 40 dages betinget fængsel, samt konfiskeret sin riffel. Begge parter ankede dommen til landsretten. Forsvareren havde i byretten nedlagt påstand om, at ulven var en hybrid mellem en hund og en ulv. En sådan hybrid er det ikke ulovligt at nedlægge. Derfor besluttede man at få foretaget en DNA-analyse af det nedlagte dyr på Universitetet Senckenberg i Tyskland. Disse undersøgelser er nu afsluttet, og resultatet er, at der var tale om en ulv – og altså ikke en hybrid. Den dræbte hunulv var en af et kuld på otte ulve, som blev født nær Ulfborg i 2017. Sagen kommer for landsretten den 23. og 25.9. i år.

Ulvebestanden i Jylland har i år for øvrigt fået et tilskud på mindst seks nye hvalpe. Forældrene er en tyskfødt hanulv og en danskfødt hunulv, som først på året etablerede sig syd for Holstebro.

Tilbage