Grej til gåsejagt
Gæssene trækker over os og er svære at lokke ned.

Så er det igen blevet tid til jagt på luftrummets storvildt. For grågæssene starter det allerede fra august på omgræsningsarealer, og i september går det for alvor løs. Mængden af gæs i Danmark er støt steget de sidste mange år og giver endnu flere jægere chancen for at udvide jagtsæsonen med et usædvanligt spændende og nyt bytte. Men ingen nye jægere kommer sovende til gåsejagt – forberedelse er nøglen til succes, herunder både skydetræning og valg af det rette grej til gåsejagt. Vi har derfor bedt to stærke danske forhandlere med ekspertise inden for gåsejagt om at komme med deres bud på, hvad der skal til for få en god start.

01 DK WAI, Lokkekald til gæs

Lokkekald til gæs
Blandt grej til gåsejagt er kaldene essentielle.

Der er mange små elementer, der skal spille sammen i en gåsejagt, men lokkekaldet og brugen deraf er uden diskussion det primære at få styr på. Få kan måle sig med DKWAI familiens uovertrufne kaldeteknik her i Danmark, og de har selvfølgelig en hel serie af lokkekald til flere forskellige arter af gæs. Det nyeste kald er ”Greylag Buster Easy” til grågæs. Det er specielt tunet til de jægere, der har haft lidt svært ved at mestre originalen “Greylag Hammer”. Kaldet kan klare sig med en mindre mængde luft og en lidt mere upræcis teknik og giver alligevel god lyd fra sig – Det er det perfekte kald for nybegyndere. De har også et lokkekald til Bramgæs, kaldet “Barnacle Buster”. Dette kald har vist sig at være super effektivt til bramgæs og er samtidig meget nemt at bruge: Der skal faktisk bare ”hostes” ind i kaldet på forskellige måder.

Graylag Buster Easy og Barnacle Buster koster begge 349 kr. hos dkwai.dk

02 Supreme Lokkegæslokkegås Grej til gåsejagt

Høj kvalitet af lokkegæs giver selvfølgelig også et solidt fundament for effektiv gåsejagt. Det gælder specielt for grågæs, der uden diskussion er de sværeste at trække ind på skudafstand. DK WAI’s Supreme lokkegæs afslører lidt i navnet – Dette er de seriøse gåsejægeres foretrukne serie af lokkere til gåsejagt. De er skabt af professionelle gåsejægere ud fra mange års erfaring på jagtmarkerne og designet til at virke i alt slags vejr og under alle forhold. Der er en grund til, at de igennem årene ikke har skiftet look og design, og det er, fordi de ikke kan blive bedre. Supplér gerne med gåse-skaller, jo flere jo bedre.

Køb 6 full body gæs, inkl. bæretaske fra 1.995 kr. på dkwai.dk

03 Buster Lokkegæslokkegås

DKWAI’s Buster serie er fuldt flockede for at undgå refleksioner i overfladen. Det er lokkegæs, lavet til at fylde op i din Supreme formation af lokkegæs. På den måde får du mere fylde uden at skulle investere for mange penge. Serien er lavet på baggrund af kundernes ønske om en billigere og vægtmæssig lettere løsning. De vejer mindre end en fjerdedel af Supreme serien og er derfor meget nemmere at transportere ud på de marker, hvor der ikke må køres ud.  Buster serien er en billig, men velfungerende løsning til de jægere, der gerne vil prøve gåsejagten, men som ikke vil investere mange penge til at begynde med.

Køb 6 Buster lokkegæs til 998 kr. hos dkwai.dk

04 Supreme Hunter, skjul til gåsejagtskjul til gåsejagt

Supreme Hunter skjulet er DKWAI’s egen opfindelse, der giver dig mulighed for at betragte fuglene fra perfekt skjul og ikke afsløre dig selv, før de er i perfekt skudafstand. Skjulet har i år fået et par gode opgraderinger og herunder specielt låget, der både giver mere skjul end tidligere og har fået fire åbne net-beklædte huller i front og bag for øget udsyn. Der er også monteret flere stropper på låget, så du kan tilføje mere dække i form af græs, hø og siv. Skjulet kan bruges til gåsejagt, kragejagt og alle tænkelige fuglejagter (og også med buen).

Køb hos dkwai.dk til 1.795 kr.

05 Avery Powerhunter, liggeskjul med perfekt udsynSkjul til gåsejagt

Oftest vil gæs helst lande ude midt på en mark, hvor det er muligt for dem at finde et naturligt skjul og have godt udsyn til farer, der nærmer sig. Derfor er det optimalt med et liggeskjul, hvor du både er i fuld dækning, tæt på lokkefuglene og naturligt placeret lige dér, hvor gæssene ønsker at lande. Power Hunter fra amerikanske Avery er et ekstremt let og alsidigt liggeskjul med god plads og udsyn hele vejen rundt om dig via et gennemsigtigt net. Skjulet har en buet flip top, der gør det nemt at kigge rundt og levner god plads til at bruge lokkekald. Den kraftige aluminiumsramme kan foldes ud og giver dig en samlet længde på 178 cm. i længden, 71 cm. i bredden og 56 cm. i højden. Liggeskjulet har en god polstret nakkestøtte og sæde, så du kan ligge komfortabelt en hel dag på jagt.

Det er muligt at supplere dette liggeskjul med et Killer Weed camouflage cover, som er meget velegnet til stubmarker, græs eller siv områder.

Køb Avery Powerhunter skjul til 1.895 kr. på dangate.dk

06 GHG Flydende Grågæs i oversizeflydende lokkegæs Grej til gåsejagt

Dangate imponerer altid med et ufattelig bredt og alligevel dybt specialiseret sortiment til mange forskellige jagtformer. Således også med gåsejagt, hvor de til sæsonen 2020 har udviklet flotte flydende grågæs i tæt samarbejde med amerikanske Greenhead Gears (GHG), der en af markedets mest anerkendte producenter af lokkefugle. Lokkegæssene er fremstillet i naturlig størrelse for ekstra synlighed på vandet og selvfølgelig med den helt rigtige UV-neutrale matte og holdbare maling. Detaljerne i farver og fjer er nøje genskabt ud fra Dangates egne pletskud fra forrige sæson. Gæssene måler 62 cm. fra næb til halespids og har en passende bredde på 27 cm. Højde fra vandspejl til ryg er 19 cm. og de vejer 1,3 kg. pr. styk og leveres i en kasse med fire styk.

Køb 4 flydende GHG grågæs til 1.199 kr. på dangate.dk

07 Final Approach, Grågæs med flocklokkegæs

Final Approach Waterfowl (FA) er den amerikanske producent bag disse fine full body lokkegæs med flock, som dangate tilbyder til en virkelig konkurrencedygtig pris. Final Approach er et af de mest anerkendte waterfowl brands i USA, og deres egen passion for fuglejagt og høje krav til grejet er implementeret i alle produkter fra lokkefugle, skjul, tasker og tilbehør.  Lokkefuglene er fremstillet i et blødt plastmateriale for at gøre malingen under flocken mere holdbar og mere modstandsdygtig over for stød. I kassen leveres 6 stk full body grågæs med 2 forskellige hovedpositioner – 2 x vagt og 4 x feeders. Montage-pinde medfølger.

Køb 6 Final Approach grågæs til 1.499 kr. på dangate.dk

08 GHG Bramgæs skallerlokkegås bramgås Grej til gåsejagt

Dangate har udviklet disse flotte bramgæs i samarbejde med amerikanske Greenhead Gear (GHG), der er en af branchens mest anerkendte producenter af lokkefugle.  Detaljer i farver og fjer er nøje designet ud fra bramgæs nedlagt i forrige sæson. I pakken leveres 6 stk. bramgæs-skaller med tilhørende montage pinde, der sikrer en naturlig bevægelse i din opsætning af lokkegæs. Lokkegæssene er i fin GHG kvalitet med ultra-mat og UV neutral maling.

Køb GHG Bramgæs skaller til 999 kr. på dangate.dk

Læs også om

Lækre lokkere

Gåsejagt med kald og lokkere

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: