Et forslag fra de De grønne i Tyskland – fremlagt i EU – vækker nu voldsomme reaktioner blandt tyske jægere. Partiet vil forbyde brug af antibiotika til blandt andet jagthunde, hvis antibiotikaen også kan anvendes på mennesker. Formålet er at forhindre voksende antibiotikaresistens.

Den tanke vækker ikke jubel hos tyske jægere og en række andre interessenter. Jægerne betegner det som i direkte modstrid med de tyske regler for dyrevelfærd og mener, at det vil skabe unødvendige lidelser.

Det grønne forslag, der er lanceret af den tyske EU-politiker Martin Häuslings, der er landbrugspolitisk ordfører for De grønne i EU parlamentet, har fået en række tyske jagtorganisationer til at formulere et åbent brev om sagen. Deutscher Jagdverband (DJV), Deutscher Falkenorden (DFO), Orden Deutscher Falkoniere (ODF) und Jagdgebrauchshundverband (JGHV) skriver blandt andet

Læs også: Kontroversielt EU oplæg om forbud mod jagt i Natura 2000 områderne skrottet

”Veluddannede og raske jagthunde er essentielle for effektiv jagt. Dette gælder ikke mindst ved eftersøg, hvor friske hunde er afgørende for resultatet. Eftersøgshunde spiller i øjeblikket også en afgørende rolle i kampen mod Afrikansk svinepest. Derfor er det vigtigt, at hundene også i fremtiden kan behandles effektivt mod infektioner med antibiotika.”

De tyske jagtforeninger og forbund støtter i stedet det europæiske lægemiddelagenturs tilgang, der lægger vægt på en koordineret indsats med fokus på veterinærmedicin, humanmedicin og miljøvidenskab for at bremse antibiotikaresistens.

Også de tyske dyrlæger (Deutsche Bundestierärztekammer) er imod det grønne forslag om et generelt forbud mod brug af antibiotika, der også anvendes på mennesker, til dyr. Organisationen mener, at den berørte medicin ofte er eneste behandlingsmulighed for kæledyr og jagthunde, der lider af livstruende og smertefulde infektioner.

Alle foreningerne opfordrer EU politikere til at stemme imod, når Martin Häuslings og De grønnes forslag kommer til afstemning i EU parlamentet midt i september.

Læs også: Apporteringstræning trin 1 – håndtarget lærer din hund at aflevere