Tyren på billedet, er ikke den i artiklen omtalte. Den på billedet er så vidt vides ganske fredelig.

Indrømmet: min vildtkending er bedre end mit kendskab til dansk landbrugskvæg.

Jeg ved da, at noget er større end andet, at noget er malke- og andet er slagtekvæg.

Jeg ved såmænd da også, at kvæg kommer i forskellige farver og køn. Men der slutter min viden om kvæg.

Når jeg er stødt på køer, eksempelvis når jeg lufter mine hunde eller har været på jagt, har jeg altid holdt mig på behørig afstand og tænkt, at det nok var mig, der blev den lille, hvis der skulle opstå uoverensstemmelser mellem dem og mig. Lige præcis på denne jagt skulle jeg dog få mig en på opleveren, som jeg ikke havde forventet.

Området

Jeg var blevet inviteret på et aftentræk efter ænder i det Østjyske. Vi skulle sidde på en næsten firkantet mark i et naturskønt område blandt skov- og buskklædte bakker.

Marken er omkranset af en vej på den ene side, en sti på den anden, en å på den tredje og en nabomark på den fjerde side.

Holder man styr på sine skudvinkler, er der næsten mulighed for at skyde 365 grader rundt, afhængig af hvilken retning ænderne kommer fra.

Søen, vi skulle sidde ved, ligger i det ene hjørne af marken. Her er der noget buskads og småtræer i skellet mellem marken, hvor jagten skulle foregå, og...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: