Pastadej

Pastadej

300g tipo 00-mel
100g semolina gran duro-mel
2 æg
7 æggeblommer

Mix alle ingredienserne, enten med hånden eller i en foodprocessor. Når ingredienserne

har samlet sig, så ælt dejen i hånden i ca. 10 min. Kom film om dejen, og lad den derefter hvile i en times tid i køleskabet.

Del pastaen i fire lige store stykker. Det er lettere at arbejde med et lille stykke pasta, så tag

et stykke fra til at rulle ud, og dæk resten til med film. Pres pastadejen så flad, du kan, med hånden. Drys lidt mel ud på bordet, så pastaen ikke hænger fast, og kør dejen igennem pastamaskinen på den tykkeste indstilling. Fold dejen sammen på midten, og kør den igennem maskinen igen. Gentag denne proces, til du har en glat og smidig dej.

Indstil pastamaskinen et hak tyndere, og kør pastaen igennem maskinen. Gentag

processen, hvor du går et trin ned ad gangen, til den næstsidste indstilling. Her kører du

pastaen igennem to gange (den tyndeste indstilling er for tynd til pasta, men man bruger

den, når man laver ravioli, hvor pastaen skal være ekstra tynd). Lad pastaen tørre lidt, inden du skærer den til tagliatelle eller anden båndpasta.

Ragu

Ragu

1 kanin, parteret i seks stykker: lår, forben og ryggen i to...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: