Foto: Erland Gunnarsson samt producenterne

For 20 år siden var en laserafstandsmåler stadig noget eksklusivt, som var få forundt. I dag kan alle for et overkommeligt beløb købe en afstandsmåler med tilstrækkelig nøjagtighed.

Ulempen ved de fleste afstandsmålere er ofte manglende optiske kvaliteter, specielt i de lavere prisklasser. Optikken kan ofte kun klare at måle afstanden til lidt større mål i godt lys og kontrastrige miljøer på jagtrelevante afstande. Hvis man behøver at kunne studere målet – specielt i dårligt lys – er det i stedet en håndkikkert, som er bedst egnet.

Det er her kombinationen af en separat håndkikkert og afstandsmåler kommer ind i billedet. Undertegnede har selv benyttet denne kombination de sidste 15 år, og det har generelt set fungeret godt, men der har også været ulemper.

Den største ulempe er, at man skal have mere udstyr med i felten, og at der derfor også er flere ting, man kan glemme, hvis man har denne svaghed. Det er ikke optimalt at være nødt til at bruge to enheder i en jagtsituation.

Det er heller ikke altid, at optikken i afstandsmåleren er ligeså god som i hånd- og sigtekikkerten. Det er frustrerende. Ud over de optiske egenskaber er der ofte et problem...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: