Det puslede i tagrørene. Det gør det tit, når man sidder på anstand i mosen i oktober, og der blæser en frisk vind. Men det puslede på den der specielle måde, så man bare ved, at der er et eller andet dyr derinde. Hvad det er for et dyr, er ikke til at vide. Jeg har hørt knagen og bragen, så jeg var sikker på, at nu kom der en stor kronhjort frem, og ud er kommet en fasankok med røde lorgnetter og et følge af tre fasanhøner. Og jeg har hørt en sagte knækken af enkelte tagrør, hvorefter en stor kronhind har rejst sig kun 10 meter borte.

Det blev ved med at pusle i rørene cirka 15-20 meter ude fra stigen og et par meter fra det spor, jeg havde slået gennem rørene ud til et engstykke 80 meter borte. Af bitter erfaring var jeg klar over, at det var med at få riflen op og være klar. Op med geværet, og min tommel var klar til at afsikre min Mauser 03.

Der lå allerede en Sonic Ballistic Hunt kaliber .308WIN i kammeret, og jeg var spændt på, om det skulle blive mit første danske stykke vildt med en blyfri patron.

Jeg har i årevis sværget til Lapua Mega 12 gram, som har en forrygende knald og fald effekt på ræv og råvildt, som er det, jeg mest går efter. Men efter at have prøvet den danske messingkugle...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: