Foto: Mads D. Jessen, Chris Parkin og producent

Sig Sauers nye BDX-system er en elektronisk opgradering af deres ballistiske system. BDX’en kobler nemlig kikkert og afstandsmåler sammen med mobiltelefonen, så enhederne kan dele data og beregne sigtepunktet. Det hele kontrolleres gennem Sig Sauers BDX-app, der er tilgængelig til Android og iOS.

Står vildtet længere ude end de 100 m., du har indskudt på, vil rødpunktet bevæge sig nedad, og du skal blot sigte med rødpunktet. Bemærk for øvrigt den lille trekant til venstre. Den lyser, hvis du kæntrer riflen for meget, og gør dig opmærksom på, at du i dette tilfælde skal rette op mod højre/med uret, førend riflen er på plads til skud.

Selve kikkerten har 30 mm. rør og helt almindelige kliktårne til at indstille sigtekorset. Indeni er kikkerten dog noget ud over det sædvanlige. Og det skyldes, at rødpunktet i sigtekorset kan flytte sig. Det gør den alt efter, hvilken afstand du har indmålt med din afstandsmåler. Altså, du sætter afstandsmåleren på målet, laver en måling, og den sender så en beregning af kuglebanen til kikkerten, hvorpå rødpunktet flytter sig. Fordelen ved det er, at uanset, hvor langt målet står væk, kan du altid sigte med...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: