En påkørt hjort i Bayern har vakt opsigt. Føren af bilen troede, at det var en hjort, men nærmere undersøgelser viser, at det var en rød muntjac.

Siden midten af maj i år, er de røde muntjacs dukket op i Bayern området. En kvinde fortæller, at hun har observeret en i sin have. Denne muntjac blev fanget og efterfølgende sat ud igen, hvilket var en relativ nem opgave. Det beskrives, at den virkede frygtløs, hvorfor det mistænkes, at den er vant til mennesker, lyder det i artiklen fra Süddeutsche Zeitung.

Mistanke om at muntjacs bliver udsat

Formanden for den Bayerske Jagtforening, Michael Pöllmann, siger at observationerne er gjort så langt fra hinanden, at der ikke er noget naturligt bevægelsesmønster hos dyrene. Derfor er der en mistanke om, at disse dyr er udsat i flertal i forskellige områder. Der er risiko for hurtigt spredning af den invasive art, som kan forårsage store skader på afgrøder og skovbrug. Når muligheden byder sig, er Muntjacs også kendt for at kaste sig over fugleæg, og der er også risko for, at de kan bære sygdomme med sig. Derfor skal enhver observation meldes.

Læs også: Stort medie i forsvar for trofæjagten med ny dokumentar