Hvis jagt er for fornøjelsens og oplevelsens skyld, så er regulering noget, man kan få lov til for samfundets og visse erhvervsinteressers skyld. Der er tidligere på disse sider så glimrende gjort rede for reguleringsregimets tilblivelse, så vi skal undlade at drive den såt igennem på ny. Imidlertid er der så mange udfordrende og atypiske jæger-vildt situationer gemt i reguleringsarbejdet, at vi gerne vil henlede opmærksomheden på de mange muligheder, som ligger lige for, nu hvor jagtsæsonen er gået i vinterdvale.

To slags regulering

Overordnet set må man skelne mellem to forskellige slags regulering:

  • Regulering uden tilladelse
  • Regulering som kræver forudgående tilladelse.

Regulering uden tilladelse

Vildsvin må reguleres hele året, ligesom reguleringen kan ske hele døgnet, og det må foregå fra kunstigt skjul og fra skydestiger og tårne – og på foderpladsen. Det fremgår af den nyeste bekendtgørelse om vildtskader, som miljø- og fødevareminister Jacob Ellemann skrev under den 27. juni 2018 med ikrafttrædelse den 1. juli samme år.
I samme bekendtgørelse er der faktisk også en lille nyhed, for nu tæller de invasive arter, der må reguleres hele året, nemlig syv – mod tidligere seks arter....

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: