Litauiske Pulsar lader til at have en del godter i posen til efterårets efterstræbelse af de overvejende nataktive dyr. Den første nyhed, der rammer os, bliver en fræk opdatering af deres digitale infrarøde sigtekikkert, Digex, der får det nye modelnavn C50.

Det bliver Pulsars første digitale sigtekikkert med farver, og den vil kunne anvendes i både dagtilstand, i tusmørke og om natten med ekstern IR lygte. Sigtet ligner en klassisk sigtekikkert, ganske som den tidligere Digex model. Det er med 30mm rør i solidt metal, IPX7 vandtæthed og rekyltest op til .375 H&H kalibre. Der er anvendt en ny og bedre linse, og sensoren er samtidig opgraderet til 1928×1088 pixels med rigtig god lysfølsomhed. Som IR kilde kommer i samme ombæring også et nyt sæt XS lygter til Digex i 850 eller 940nm og med tredobbelt styrke i forhold til de gamle modeller (tiltrængt).

Billedet fremvises på AMOLED display med 1024×768 pixels og betjenes med samme behagelige knapper som tidligere. Pulsars suveræne software er stadig det samme med picture-i-picture til sigtebilledet og fuld support for den nye Stream 2 app og deres nye BT fjernbetjening. Digex C50 kan køre op til ti timer på en enkelt opladning med wifi slukket. Redaktionen glæder sig vildt til at teste dette sigte!

Prisen og tilgængelighed i Danmark er endnu ukendt, men kan oplyses ved henvendelse til den danske distributør, Koflar Nightvision – se mere på nightvision.dk