Oversættelse: Niels Dygaard
Foto: Tweed Media

Hvis jeg skal nå at afgive mit skud til den kudu, vi har været på sporet af hele dagen, skal det være nu. Det vil blive som at tråde en nål: Med de skiftende vindretninger og med åbent land foran vores skjul kan vi ikke komme tættere på.

Jeg har ikke andre muligheder end at finde en åbning i buskadset at skyde igennem. Og det haster, for området myldrer med vildt, der hvert øjeblik kan opdage os. Vi har allerede hørt en stor bøffelflok trampe rundt bare 100 meter fra det skjul, hvor vi står.

Jeg bevæger mig langsomt og lydløst og finder, hvad jeg mener vil være et egnet ’vindue’ gennem det stride krats grene. Jeg kan tydeligt se kuduen og tager fast anlæg mod en af grenene. Mens jeg gør det, begynder kuduen at gå længere væk, selv om den ikke er klar over vores tilstedeværelse. Det er nu eller aldrig.

Kæmpe vildtområde

Af alle arterne med spiralformede horn er det især kuduen, jeg har set frem til at jage, og jeg er så heldig at befinde mig i The Savé Valley Conservancy i det østlige Zimbabwe sammen med Marc Newton, der er Managing Director ved Rigby. Her kan det vilde dyreliv frit udfolde sig på et 400.000 hektar stort område.

Dette...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: