Om vinteren er hunde normalt ikke så udsat for loppeangreb… med mindre man er jagthund! Så er det faktisk højsæson, og er man ikke allerede i gang med en forebyggende behandling, så er det nu man skal i gang.

En jagthund på jagt

Er man jagthund er risikoen for at få lopper, netop nu, ekstra høj! I løbet af jagtsæsonen omgås hunden med mange forskellige andre hunde, hvoraf nogle af dem måske lever i hundegård og lopper således ofte opdages noget senere, end hos hunde som lever under samme tag som deres ejer. Desuden byder jagtsæsonen på længere køreture i varme biler, hvor jagthunden befinder sig i en hundeboks, hvor andre jagthunde måske også har opholdt sig kort forinden, og i værste fald har efterladt et par lopper til den næste passager.

Endeligt er hundenes pels våd og varm, når de hviler sig i bilen mellem såterne, hvilket virker som en magnet på utøjet.

Kun med en grundig og velplanlagt forebyggende behandling med et effektivt middel som Advantage®, kan man som jæger med hund, gå jagtsæsonen i møde med sindsro i forhold til et eventuelt loppeangreb.

Lopper er stadig den mest udbredte parasit blandt hunde og katte, og absolut ikke uden grund. Både i deres spredning og reproduktion er de imponerende effektive, og derfor er der nogle få men afgørende ting, man bør holde sig bag øret, hvis hunden får lopper, og man skal have succes med hurtigt at komme problemet til livs.

Jagthund der har fanget end and

Forebyggelse og behandling

Forebyggelse er den bedste behandling – sådan siger et gammelt dansk ordsprog. Og særligt når vi taler om lopper er netop dette ordsprog meget aktuelt.

Men loppeforebyggelse og loppebekæmpelse er ikke så svært som det kan lyde, men det er vigtigt at vælge den rette strategi, samt holde behandlingen ved lige for at opnå det ønskede resultat – en loppefri jagthund.

Behandling af dyret året rundt samt grundig rengøring af hjemmet, hundekurv og ikke mindst hundeboksen i bilen, er derfor vigtige elementer.

Er der flere dyr i husstanden, bør alle dyrene behandles med Advantage.

At forhindre et loppeangreb ved at komme det i forkøb før det opstår, vil i alle sammenhænge være betragteligt lettere for både dyr og for ejer.

Advantage er i håndkøb og kan blandt andet købes her:
www.olivers.dk

Du kan også læse mere om lopper og produktet her:
www.loppemidler.dk

”Indholdet i denne artikel leveret af Bayer Animal Healthcare”