Foto: Thomas Jerichow samt Harry Singh, Gudkov Andrey og Jo Crebbin/Shutterstock

Der sidder en tatovering af en løve på Pano Calavrias overarm. Det er måske ikke så mærkeligt, når man har været professionel jæger i Afrika i mere end 35 år, men løven på armen er helt speciel. Den var nemlig ganske få sekunder fra at slå Pano ihjel.

Faktisk overlevede han kun, fordi han rev øjet ud på den rasende løve.

Den 73-årige professionelle jæger bor i dag i USA og Tanzania. Han lever stadig af at føre kunder ud på jagt i Tanzanias fantastiske natur, men tager det lidt roligere, end han gjorde for 20 år siden. Blandt hans kunder er det danske jagtrejsebureau Diana/Limpopo.

”Jeg skød min første løve, da jeg var 14 år,” fortæller Pano, der er halvt græsk og halvt italiensk. Hans familie boede oprindeligt i Kenya, men måtte flygte under det blodige Mau Mau oprør mod englænderne i halvtredserne.

”Det var voldsomme tider for os farmere. Oprørerne slog en masse mennesker ihjel, og englænderne slog lige så voldsomt igen. Min familie endte i Tanzania, og der har vi været siden,” fortæller den gamle jæger.

Begyndte som dykker

Han arbejde i mange år som dykker, indtil han begyndte som professionel jæger...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: