Vi har netop modtaget besked om, at vores vellidte skribent og dejlige jagtkammerat Per Kauffmann er død.

Det er kun få uger siden, at Per selv skrev til os, at han nu var blevet indhentet af den cancersygdom, han i nogle år havde kæmpet med og især mod.

Per skrev, at der nu var blæst Jagt Forbi for ham og at han ikke ville kunne skrive flere af sine oplagte, selvironiske og altid stærkt informative og medrivende artikler om jagt fra snart sagt alverdens hjørner.

Det var hjerteskærende på den måde at modtage meddelelsen om, hvad der var nært forestående, og nu er det hele så forbi.

Tilbage står erindringen om en stærk jæger med eventyr i årene og begejstring for at berette om alt det vilde, forunderlige og uventede derude, hvor verden vender og hjertet banker stærkest.

Per har været en modig, standhaftig og værdig ambassadør for alt det fineste jagten står for og indebærer. Har har gjort en forskel. Lagt et spor. Udstukket en kurs, og været stærk inspirationskilde.

Pers livslyst og fortælleglæde er nu forstummet, men hans oplevelser og iagttagelser er fastholdt i bøger og blade, så Pers livslys stadig kan stråle.

Æret være Per Kauffmanns minde.

Per Kauffmann med breton
Bretonen havde en stor plads i Per’s hjerte. Foto: Pernille Hansen