Foto: Anna Marin, Niels Åge Skovbo og Akutlægehelikopter

Det tegnede til en dejlig dag, da 25 jægere sidst på året mødtes til fasanjagt på Nordfalster, men dagen skulle blive mere dramatisk, end jægerne kunne forudse.

De 25 jægere var inviteret til jagt på godset Valnæs og mødte spændte op klokken 9. Efter morgenkaffen bevægede de sig ud mod første såt. Skyttekæden blev stillet op på en åben mark, og hundeførerne begyndte drevet.

De første fasaner var netop skudt, da 42-årige Lars Jørgensen fra Nordsjælland kiggede op langs rækken af skytter.

”Jeg har lige vendt hovedet for at se, om der er nogle flotte skud, da jeg ser en af de andre jægere falde om. Min første tanke er, at han må være gledet i den lerede jord, men han bliver liggende uden at røre sig,” fortæller Lars. Han lægger umiddelbart geværet og løber op mod den faldne jagtkammerat.

”Da jeg når frem, kan jeg med det samme se, at manden har det rigtigt skidt. Han ligger på maven oven på geværet og rører sig ikke. Jeg holder fast i geværet og får rullet ham om på ryggen. Han er blålig i hovedet og trækker ikke vejret,” forklarer Lars Jørgensen om den ubehagelige oplevelse.

Livreddende førstehjælp på marken

Flere...

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: