Nogle gange viser en god ide sig at være bedre, end man troede. Det kan Sara Kiilerich
og Marck Høybye fra Solrød, syd for København, skrive under på. En sjov julegaveide blev
på få år til et helt nyt koncept for madlavning og udendørshygge – hele året.

Læs mere om Sara og Marck her.

Den nyudviklede grill FireFriend er en ny måde at lave mad på – udendørs. Systemet er
udviklet og konstrueret af parret selv, og de kommer også selv ud og præsenterer
FireFriend til kunderne.

Sara og Marck udvikler hele tiden deres nyskabelse. Både når det gælder dens funktioner og nye ideer til mad, der kan laves på FireFriend.

Men egentlig begyndte det med en julegave til Marcks svoger. Han er jæger og
udendørsmenneske og kan lide god mad. Han havde længe talt om muligheden for at lave
mere og anderledes mad udenfor. Gerne med jagtkammerater og med vildt på grillen og
helst på en grill, der havde et råt og naturligt udtryk. Det var også vigtigt, at grillen skulle
kunne fungere som samlingspunkt for gæsterne og familien mens maden blev lavet.

Op til julen 2021 besluttede det entreprenante unge par sig for, at det da skulle kunne lade
sig gøre at lave noget til den jagtglade svoger.

Først skulle det nye ildsted udvikles. Sara og Marck skaffede en bunke flyttekasser og
begyndte at skære dem i bidder. Af kasserne formede de sig de første modeller af det nye
ildsted. Tanken var, at metalplader på kassens top kunne bruges til madlavning uden
pander og potter, samtidig med at selve kassen fungerede som bål og samlingspunkt
mens familien laver mad.

Den første FireFriend tog form i pap, men nu skulle den så realiseres. Marck, der er
ingeniør, fandt nogle ældre metalplader og gik i gang. Pladerne blev rettet ud, banket og
svejset indtil det det nye ildsted tog form.
Ilden ligger midt i FireFriend´en, hvilket gør, at stegepladerne er højt placerede og nemme
at arbejde på samtidig med at ilden varmer og lyser lidt højere op end på en traditionel
bålplads.

Shop FireFriend her.

Juleaften blev lidt speciel det år. Svogeren fik sit nye ildsted, og familien opdagede, at det
var rigtigt hyggeligt at stå på terrassen og hygge omkring det nye madsted. En succes var
født.

Derefter gik det hurtigt. Venner og familie spurgte om de ikke også kunne få lavet den
spændende nye grill, og hurtigt var der produceret og fordelt 10 FireFriends til
omgangskredsen.

”Faktisk var det slet ikke hensigten, at vores FireFriend skulle føre mere med sig, og vi gik
og puslede med andre projekter, men efterhånden som flere af vores venner og bekendte
så vores FireFriend blev vi opmærksomme på, at den kunne noget. Vi er selv
udendørsmennesker og elsker at lave mad udendørs, især hvis man kan lave lidt atypisk
udendørsmad og ikke kun de traditionelle pølser og brød, og det er netop dét, der er
tanken bag FireFriend´s stegeoverflader.

Lidt tid gik, og henne omkring foråret 2021 startede vi for alvor op og gik ind i det med
krum hals. Vi ville lave en grill, et bålfad, et pænt havemøbel og et udendørskøkken i ét og
gøre det lækkert og nemt at bruge.” fortæller Sara om den spændende tid, hvor FireFriend
gik fra at være sjovt påfund i familien til at blive videreudviklet og sat i produktion.

Grillspyd Terrassen. FireFriend er både smart og hyggelig at samles omkring. Sara og Marck kommer selv ud og demonstrerer den for kunderne.

Selvom den alternative grill nu er i produktion, kommer de to iværksættere stadig ud til alle ny FireFriend ejere og præsenterer, hvad den kan og hvordan den bruges bedst.

Læs om deres produkter her.

”Det er jo et hjertebarn for os, og vi kommer med glæde og giver ideer og opskrifter videre
til nye ejere. Det er vigtigt at forstå, at FireFriend ikke bare er en traditionel grill, men at
den kan en masse ting, som en almindelig grill eller et komfur ikke kan,” fortæller Marck.
Leveringstiden på en FireFriend er 2 til 4 uger, og de to opfindere arbejder hele tiden på at
gøre grillen lidt bedre og udvikle nye features hos deres lille hjertebarn.

”Faktisk er vi lige så optagede af alt den fantastiske mad, som FireFriend kan lave som af
selve grillen, så vi tester hele tiden nye spændende opskrifter og lægger ting på grillen,
som vi ikke ville have drømt om at grille før FireFriend kom til,” fortæller Sara, der egentlig
er uddannet jurist, men arbejder fuldtid på det spændende projekt og flere nye ideer. Hun
ser masser af potentiale i det nye udendørssystem.

”Om 10 år håber jeg da, at FireFriend er blevet til et helt system for madlavning udendørs.
Et system der gør, at folk har mulighed for at være sammen om madlavning udendørs –
hele året. Vi arbejder allerede på nyt tilbehør, der kan bruges sammen med grillen. For
eksempel en pizzaovn eller den nyudviklede grillopsats.” forklarer Sara.

Så er der grillede rejer til familien og måske et glas hvidvin.

Udforsk hele grillserien her: www.outdoorfriends.dk