Idé og udarbejdelse af Julie Hey – Fotograf Betina Hastoft

En fanfare, fakler og en varm velkomst til mit vilde køkken. Jeg har glædet mig VILDT meget til fremover at forsøge at inspirere alle jer jagtglade læsere til at få lavet noget mere mad med vildt. Jeg er selv aktiv jæger, og jeg elsker at tilberede og få brugt mit eget vildt. I min nye klumme vil jeg ’blæse for’ de mange muligheder, som den gode og vilde natur byder på og samtidig servere månedens aktuelle opskrift.

Min hensigt med klummen er at inspirere til at få brugt alt det gode vildt, som vi nedlægger i løbet af jagtsæsonen. Det skal gøres med nemme opskrifter i selskab med simple basisråvarer fra supermarkedet.

Mange tror fejlagtigt, at vildt er vildt svært at tilberede, og at det kun kan lade sig gøre med vildt dyre og ukendte ingredienser fra delikatesseforretninger, som man skal køre langt efter. Men nej, nej, nej – jeg gider det ikke. Det skal være let at handle ind til og nemt at tilberede, for ellers får jeg, og givet vis de fleste af os, det simpelthen ikke gjort. Så ligger vildtet i fryseren de næste mange år, til det bliver grynet, skifter farve eller fryseren strejker.

Lad os derfor starte med at åbne op for den vilde fryser. Jøsses, du milde skytte med fasaner… – er de mon alle fra denne sæson? Vi må straks i gang med projekt: Tøm fryseren til fasansauce med muligheder.

Tag et par fasaner eller fasanfileter op, læg dem til optøning i køleskabet og kom i gang med at få brugt vildtet til en virkelig nem og velsmagende fasanret. Brug opskriften ’Vild nem fasansovs’ evt. i tarteletter, som pastasauce, til ris med friske krydderurter eller i pitabrød til madpakken.

Så mit motto er simpelt: Kan det skydes, skal det nydes!

Velkommen og velbekomme!

VILD NEM FASANSOVS
– en god sovs med muligheder

4 personer

400 g fasankød (filet/lår)
1 løg
2 gulerødder
1 porre
250 g champignon
1 tsk. paprika
1 tsk. karry
2 spsk. smør
4 spsk. tomatpuré
2½ dl piskefløde
2½ dl hønsebouillon
salt og peber
evt. jævner/Maizena

Skær fasankødet i helt små tern. Pil løget og hak det fint. Skræl gulerødderne og rens porre og svampe. Skær alle grøntsagerne i små tern.

Rist paprika og karry af i en tør gryde. Tilsæt smør, løg og porrer, og svits det, uden at det tager farve.

Tilsæt fasankød og resten af grøntsagerne, og lad det stege i 2 minutter under omrøring. Tilsæt tomatpuré, fløde og bouillon, og kog sovsen op.

Skru ned for varmen, og lad retten simre i 15 minutter. Smag sovsen til med salt og peber, og jævn den evt. med majsstivelse.

SERVERINGSFORSLAG:

Server fasansovsen i lune tarteletter, til pasta eller med ris. Du kan også bruge sovsen i lasagne eller som en gryderet med kartoffelmos.

TIP:

Fasansovsen er fryseegnet. Frys den evt. ned i portioner, så det passer til hjemmets beboere.

Få adgang til denne artikel samt alt indhold på JVV.dk - inkl. seneste 2 års magasiner - fra 39 kr. per måned . Se alle muligeder her. Log ind og læs artiklen straks: